Na een half jaar van grondige voorbereidingen is op 6 oktober 2012 Repair Café Vlaardingen geopend!
Martine Postma ( de oprichtster van Repair Café) kwam  met Wijnand en Theo, twee ervaren reparateurs, vanuit Amsterdam speciaal voor de opening naar Vlaardingen.
Hun opvallende Repair Café bus werd pal voor de deur van het Wijkcentrum geparkeerd, zodat iedereen meteen zag dat hier iets speciaals te gebeuren stond.

Om 10.15 arriveerde de ere gast: ex-minister Ella Vogelaar, die de officiële opening voor haar rekening nam. Na een lekker kopje koffie met Repair Café cake werd zij voorgesteld aan Martine en de twee dames raakten al snel in gesprek, en er werden spijkers met koppen geslagen : mevrouw Vogelaar heeft toegezegd ambassadeur van de stichting Repair Café te worden.

De opening:

Ondertussen was ook wethouder Arnout Hoekstra gearriveerd en werd het tijd om met de openingsceremonie te beginnen.
Alle mensen werden uitgenodigd naar de grote zaal te komen, waar Ger en Marjo een soort interview/vraaggesprekje met elkaar hielden over het ontstaan van Repair Café Vlaardingen.
Hierna werden mevrouw Vogelaar en Martine op het toneel gevraagd en mevrouw Vogelaar greep de kans aan om Martine uit te horen over het ontstaan van het concept Repair Café.
Hierna kwam ook wethouder Hoekstra op het toneel; hij was erbij toen wij de wijkparticipatieprijs voor het opstarten van Repair Café Vlaardingen kregen, en ondanks zijn drukke agenda wilde hij tóch bij de officiële opening ervan aanwezig zijn.
Samen met mevrouw Vogelaar heeft hij het bord OPEN aan de mooie Repair Café Vlaardingen sandwichborden vastgeschroefd. Die kunnen dus voortaan buiten voor de deur gezet worden tijdens een Repair activiteit.
Mevrouw Vogelaar kreeg een bedankje overhandigd in de vorm van een kadobon van Fairygood, een internetwinkel die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en dus prima past bij het Repari Café concept.

Rob de Jonge, onze gebiedsmanager, heeft allerlei plannen voor de Westwijk die mogelijk raakvlakken hebben met Repair Café, besproken met Martine Postma. Ton ten Klooster (HBWP en gaat over het Wijkcentrum) was speciaal voor de opening van het Repair Café uit Zeeland gekomen en dat werd erg door ons gewaardeerd. Hij heeft ons vanaf het eerste uur op alle mogelijke manieren gesteund en hoorde nu ook echt bij de opening !

Reparaties:

Rond 12 uur werd de balans opgemaakt : er waren de nodige voorwerpen met de sticker “ik ben gered door Repair Café Vlaardingen’ erop de deur uitgegaan, maar sommige apparaten waren niet meer te redden en een boormachine kreeg op het volgende Repair Café een herkansing wanneer er een bepaald onderdeel ervoor in huis gehaald is. Kortom : het ging prima !! Zeker voor een eerste keer.

Terugblikkend kan er alleen maar geconstateerd worden dat het goed was om de tijd te nemen om Repair Café Vlaardingen goed op te starten en voldoende vrijwilligers te vinden, want er staat nu een geolied team in Wijkcentrum West klaar om het Repair Café goed op de kaart te gaan zetten !!

 

Opening Repair Café Vlaardingen 6 oktober 2012