De Westwijk heeft een Repair Café

Repair Café Vlaardingen is opgericht in 2012.
Kom bij ons langs voor: Deskundige reparaties en onderhoud. Advies over veilig en efficiënt gebruik van uw apparaten.
Wij zijn een gezellige groep die duurzaamheid en kennisdeling bevordert”
Heeft u problemen met uw computer, smartphone of tablet? Onze vrijwilligers staan klaar om te helpen met reparaties, advies en algemene IT-ondersteuning. Of het nu gaat om softwareproblemen, een kapot scherm, of gewoon handige tips bijvoorbeeld over het gebruik van AI met ChatGPT, wij zijn er voor u.
Ook zijn wij er voor: fietsen, kleding, Senseo’s en eigenlijk alles wat mogelijk is om bij ons te brengen.
Zelfs het vervangen van horloge batterijen is mogelijk.
Ook adviseren wij als u zelf wilt repareren maar als reparatie niet mogelijk dan weet u zeker dat u iets wegdoet wat niet eenvoudig te repareren is.

WEGGOOIEN KAN ALTIJD NOG !

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas hebben veel mensen geen idee hoe je iets moet repareren, met als gevolg een explosief groeiende afvalberg ! Dit willen wij terugdringen door de spulletjes een tweede leven te geven.

Reparatie-kennis verdwijnt snel

Mensen die deze praktische kennis nog wél bezitten worden zeldzaam. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Het Repair Café brengt daar verandering in. Waardevolle, praktische kennis wordt overgedragen en verspreid.
Wij willen laten zien dat repareren leuk is, en vaak ook heel makkelijk, bovendien spaar je zo ook geld uit, en in deze economisch minder goede tijden is het prettig als je niet onnodig op onkosten gejaagd wordt omdat je niet weet hoe je kapotte spullen moet herstellen/repareren.
Het Repair Café draagt bij aan de noodzakelijke mentaliteit verandering die nodig is voor een duurzame samenleving. Mensen leren op een andere manier naar hun spullen te kijken en er weer de waarde van in te zien.

Het Repair Café is ook een sociaal gebeuren :

Wie niets te repareren heeft neemt gewoon een lekker kopje koffie/thee en maakt gezellig een praatje met andere bezoekers, of gaat even kijken bij de reparaties.

Wij zijn altijd op zoek naar nog gereedschappen, allerlei soorten kabels en andere materialen waarmee wij kunnen repareren.

Als u die heeft en waar u toch niets meer mee doet dan kunt u die afgeven bij ons in Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10, 3132 AZ Vlaardingen of kunt u een mailtje sturen naar: repaircafevlaardingen@gmail.com en kunnen een afspraak maken om het op te halen.

Repair Café is een wereldwijd initiatief, kijk hiervoor op de site www.repaircafe.org